2018 de Nereye Yatırım Yapmalı?

Bu devirde eğer gelirimiz el veriyorsa, yatırım yapmamız şart. Çünkü insanın başının ne geleceği belli olmaz. Kenarda azda olsa nakdimiz olması gerekir. Zar zor yaptığımız birikimimizi daha da yükseltmemiz için akıllı yatırımlar yapmalıyız.

2018 yılının özellikle son ayları bazı yatırımcılar için iyi bazıları için ise, kötü geçmiştir. Özellikle doların ani yükselişi, birçok kişinin kazancını yükselti, ama birçok kişinin yatırımlarını eritmiştir. Birkaç yıldır en çok kazandıran yatırım aracı altındır. Özellikle altına yatırım yapanlar yüksek karlar elde ettiler.

Altın Almak İçin Doğru Zaman Mı    

2018 yılında nelere yatırım yapmalıyız? Ekonomimizin gidişini çok iyi takip etmeliyiz. Özellikle ülkemizde oluşan bazı olumsuzluklar ekonomimizde dengelerin bozulmasına neden olabilmektedir. Bir sabah bir bakıyoruz aniden altında veya dövizde inanılmaz değişimler olabiliyor. Banka faizlerinde değişimler olabiliyor. Buda birçok alanı zincirleme etkiliyor. Yani ekonomik istikrarımızı değiştiren dış kuvvetler var. Bu nedenle çoğu kişi yatırımlarını değerlendirmek konusunda çok kararsız.

En Güvenilir Yatırım Hangisi? Altın Mı    

Türkiye de dengelere bakıldığı zaman en mantıklı yatırım dolar ve altın üzerinde yoğunlaşmaktadır. Eğer yatırımlarınızda risk yaşamak istemiyorsanız, bir kısmını dolar ve bir kısmını altına yatırım yapabilirsiniz. Böylelikle riskinizi daha aza indirmiş olacaksınız. Yani birisinden kaybederseniz, diğerinden zararınızı çıkartabilirsiniz.

Altın Yatırımcı Yorumları ve Tavsiyeleri       

Daha büyük yatırımlar düşünüyorsanız, emlak sektörü olabilir. En fazla karlı yatırımlardan birisidir. Bir mütahite ortak olabilirsiniz. Özellikle konut faiz oranlarının düşmesi ile, konuta talep çok. 2017 yılında emlak sektöründe büyük yükselişler beklenmektedir.

Yaptırdığınız bir daireden yatırımlarınızı iki katlama şansınız var. En fazla tüm maliyetleri ile 100 Bin TL ye yapıldığını düşünürsek ki, daha da az olabilmektedir, satışını en az iki katı yapabilirsiniz. Bu nedenle bence en karlı işlerden birisidir emlak sektörü. Ama ben uğraşamam vaktim yok, diyorsanız da o zaman bankalardaki dolar ve altın hesaplarına yönelmelisiniz. Çünkü emlak işi biraz zaman ve emek isteyen bir sektördür. Bu konuda karar sizin. Her ne kadar 2017 yılı için böyle planlarımız olsa da, değişimler mutlaka olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir